Fysieke Omgeving

Thema

Fysieke Omgeving

leer meer over de fysieke omgeving (hardware) 

Je wilt aan de slag in of met een beweegvriendelijke omgeving. Daar komt veel bij kijken. Binnen dit thema leer je meer over de de hardware (fysieke omgeving) van de beweegvriendelijke omgeving. Uiteraard is een beweegvriendelijke omgeving of sport en bewegen in de openbare ruimte altijd een samenspel van hardware, software en orgware. 

De hardware van een beweegvriendelijke omgeving bestaat uit sport accommodaties, speelplekken, openbare ruimtes, routes, infrastructuur, toeristische gebieden en recreatieve gebieden. Denk bijvoorbeeld aan een park, een speel- of beweegplek, een wandelroute of een buurtpleintje. De software bestaat uit online tools die o.a. nodig zijn voor de programmering, communicatie en begeleiding van een project. Onder orgware vallen de randvoorwaardelijke activiteiten, zoals de vergaderingen die nodig zijn, draagvlak creëren in school, gemeenteambtenaren betrekken, etc. Bij de organisatie van een veilige en fitte schoolomgeving gaat het om het samenspel tussen de hardware en de software.

Verdiep je kennis over de hardware en de fysieke omgeving, ga direct aan de slag met een van de instrumenten of ga naar het stappenplan beweegvriendelijke omgeving.