Stappenplan

Stappenplan

Aan de slag met het realiseren van een BVO of het formuleren van een visie of beleidsstuk? Gebruik dan een van de stappenplannen. Wil je aan de slag met het realiseren van een BVO zoals het ontwikkelen van een beweegpark, een groenstrook of park geschikt maken voor sport en bewegen, een inwonerinitiatief voor een BVO ondersteunen en faciliteren of een pomptrack realiseren, gebruik dat het ‘stappenplan BVO’. Wil je aan de slag met een visie of beleidsstuk in het kader van een BVO? Gebruik dan het stappenplan ‘Beleid & visie BVO’. Ga je specifiek aan de slag met een beweegroute? Bekijk dan het stappenplan ‘beweegroute’. Wil je aan de slag met bewegen voor ouderen in de openbare ruimte? Gebruik dan het stappenplan ‘ouderen BVO’ [volgt in voorjaar 2024].

Stappenplan BVO

Er is veel variatie in projecten waarvoor je dit stappenplan BVO kan inzetten. Het kunnen grote of kleine locaties zijn en het kan ook gaan om routes (groter schaalniveau). Het kan ook gaan over een initiatief of project verspreid over verschillende locaties. Het kan gaan om een vooraf specifiek aangewezen locatie, of een initiatief waarvoor nog een locatie gezocht en gekozen moet worden. Het kan gaan om een inwonersinitiatief wat bij jou komt, of om een opdracht die je vanuit je eigen organisatie krijgt.
Dit allemaal heeft invloed op de stappen die je zet in het proces. Het instapmoment is dus per project of situatie anders.  

Stap 1 en 2 zijn vooral gericht op een project wat start als inwonersinitiatief. Heb jij al een concrete opdracht, start dan bij stap 4. Maar sla de elementen waar je doorlopend aandacht voor houdt niet over.

Stappenplan:

Doorlopende stappen: